Verkeer en omgeving

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. IKC Voorhoute doet er alles aan om de verkeersomgeving rond de school zo veilig mogelijk te maken.

We stimuleren het dat kinderen en ouders lopend of met de fiets naar school komen.

De school is goed via de stoep te bereiken voor voetgangers. Over het zebrapad kunnen de kinderen veilig oversteken. Voor de kinderen die met de fiets naar school komen zijn er voldoende fietsenstallingen.

Ouders die hun kind(eren) wegbrengen/ophalen met de auto kunnen hun auto parkeren bij de buurtsuper. Zo maken we met elkaar de omgeving nog veiliger.

Op het grote schoolplein krijgen de kinderen de gelegenheid om verkeersituaties te oefenen. Kleuters rijden met karren, er kan geskeelerd worden en soms is er ook de mogelijkheid om een parcours te fietsen.

In groep 7 wordt zowel het praktisch- als het theoretisch verkeersexamen afgenomen. Eventueel kunnen leerlingen in groep 8 herkansen. Dit alles wordt gecoördineerd door de verkeersouder.