Welkom bij Groep 8

groep8

informatie

Hallo daar, wij zijn groep 8 van IKC Voorhoute!
Wij zijn een klas van 14 toffe kinderen samen met de meester en de laatste jaren zijn we steeds dichter tot elkaar gegroeid en zijn we nu best wel een hechte groep. Het laatste schooljaar van de basisschool is toch altijd wel even spannend. Zo gaan we dit jaar natuurlijk vooral samen kijken naar wat het beste advies en passende niveau is voor onze middelbareschooltijd. Daarvoor zijn er veel onderwerpen en doelen die we dit jaar herhalen. Toch zijn er ook nog een hoop nieuwe dingen die we oppakken en moeten leren.

We proberen gedurende de dag zeker ook voldoende te bewegen. Zo gebruiken we tijdens de lessen 'bewegend leren'. Activiteiten waarbij het doel van de les centraal staat, maar dan bewegend (en vaak ook buiten!). Denk bijvoorbeeld aan een 'Ren-je-rot', maar dan met een dictee wat we aan elkaar geven of een 'Zweeds loopspel' met rekensommen. Tussendoor doen we ook wel eens een spelletje (ook trainen we hiermee de executieve functies) of bijvoorbeeld een dansje met een van de vele keuzes op YouTube van Just Dance.

Het saamhorigheidsgevoel en respect hebben voor elkaar is iets wat veel naar voren komt bij ons. Elkaar accepteren en opstekers geven voor ieders sterke kanten bijvoorbeeld. Dit soort onderwerpen komen ook veel naar voren bij De Vreedzame School. Een soort methode waarmee we de sociale vaardigheden 'trainen'. Zo leren we ook om onze eigen conflicten op te lossen en zelfs te helpen bij van conflicten van anderen, dit wordt vooral gedaan door de leerlingmediatoren.

Zelfstandigheid, maar ook samenwerking. Hard doorwerken, maar ook zelf je tijd leren inplannen. Eigen en gedeelde verantwoordelijkheid. Er komt van alles aan bod het laatste jaar, naast alle standaard lessen en doelen. We willen graag iedereen de ruimte geven om te worden wie hij/zij wil en kan zijn. We kijken goed naar de onderwijsbehoeftes van ieder kind en proberen zo het onderwijs passend te maken voor ieder kind!